1 Wrijf in een vijzel de kardemompeulen fijn. Verwarm de kardemom en de melk in een steelpannetje tot circa 38°C.
2 Verkruimel de gist boven een kom en roer hem glad met de melk, de suiker, het zout, de boter en het ei.
3 Voeg beetje bij beetje het meel toe en meng alles tot een glad en elastisch deeg.
4 Laat het deeg met een theedoek afgedekt 45-60 minuten rijzen, of tot het in volume is verdubbeld.
5 Verwarm de oven voor op 200°C.
6 Leg het deeg op een schoon, licht met meel bestoven werkvlak en maak er broodjes naar keuze van.
7 Rol het deeg op als voor een opgerolde koek en snijd het in stukjes van 4-5 centimeter dik. Doe hetzelfde met de andere portie deeg en de rest van de bosbessen.
8 Zet papieren caisses in een muffinplaat of op een bakplaat en leg de broodjes erin.
9 Verwarm de oven voor op 200°C. 1
0 Laat de broodjes onafgedekt 45-60 minuten rijzen of tot ze in volume zijn verdubbeld. 1
1 Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met geschaafde amandelen. Bak ze onder in de oven in circa 10 minuten goudbruin.