Klassiek Italiaanse ossobuco

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de groenten schoon. Schil de wortel en snij in stukjes. Snij de selderij, met wat blad, fijn. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • 2 Kruid de kalfsschenkels met peper en zout, wentel ze in bloem.
  • 3 Fruit de knoflook glazig in boter met olijfolie. Bak de kalfsschenkels (eventueel in porties) goudbruin. Schep het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Voeg de ui, de wortel en de selderij bij het braadvocht van het vlees. Stoof de groenten ongeveer 3 minuten op matig vuur. Leg het vlees weer bij in de pan.
  • 4 Voeg de wijn met de tomatenblokjes, tijm en laurier toe. Schenk er dan de bouillon bij. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat afgedekt in de oven 90 minuten garen, tot het vlees zacht is. Roer regelmatig om en voeg eventueel nog wat meer vocht toe.
  • 5 Meng alle ingrediënten voor de gremolata.
  • 6 Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en laat de saus naar smaak verder indikken. Leg het vlees terug in de pan en werk af met de gremolata.

Klassiek Italiaanse ossobuco is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfslapjes à la ossobuco
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto alla milanese
Bijgerecht
Bekijk recept
Risotto
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ossobuco met groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van gerookte kip met sperziebonen en geitenkaas met aslaagje
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jamie's sorbet ijs
Bekijk recept