1 Leg de boter op kamertemperatuur. Snij de chorizo in plakjes. Maak diepe insnijdingen in het varkenshaasje met ongeveer 1,5 cm tussen. Steek in elke insnijding 1 of 2 plakjes chorizo, naar gelang de grootte van de chorizo.
2 Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf een ovenschotel in met olijfolie en leg er het varkenshaasje in.
3 Schil de aardappelen en snij ze in kwartjes. Leg de aardappelen rond het vlees, leg er de tijmtakjes bij en kruid alles met peper en zout en schenk er ruim olijfolie over. Zet in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten. Spoel de troskerstomaatjes voorzichtig, zodat ze niet van het takje loskomen. Leg ze na 35 minuten bij het varkenshaasje.
4 Maak ondertussen de chorizoboter. Snij een 50 g van de resterende chorizo in kleine blokjes, snij ook de zongedroogde tomaatjes in blokjes en hak een flink hand van de peterselie en de knoflookteen fijn. Meng de chorizo, zongedroogde tomaatjes en peterselie met de boter, gebruik eventueel een keukenrobot. Doe de chorizoboter op een stukje plasticfolie en rol tot een worstje, laat terug opstijven in de koelkast.
5 Serveer het varkenshaasje met de aardappeltjes, trostomaten en enkele plakjes chorizoboter.
6 De chorizoboter kan ook bij steak of barbecue geserveerd worden.
Varkenshaasje met chorizo is een recept van Libelle Lekker