1 Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Pureer ze met een scheutje olijfolie en maak de puree aan met parmezaan en peper.
2 Snipper de rode ui fijn, rist de blaadjes van de tijm. Fruit de rode ui en de tijm. Voeg de rode wijn toe en laat tot de helft inkoken.
3 Spoel en droog de waterkers, de radijzen en de lente-ui. Snij de radijzen in kwartjes en de lente-ui in ringen. Hussel door elkaar en breng op smaak met olijfolie en een scheutje rodewijnazijn.
4 Bak in een andere pan de entrecotes ongeveer 3 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en laat het nog enkele minuten rusten onder aluminiumfolie. Blus de pan met de gereduceerde rode wijn en roer het aanbaksel los, breng op smaak met peper en zout.
5 Serveer de entrecote met de puree, de waterkers-radijzensalade en de rodewijnsaus.
Entrecote met rodewijnsaus is een recept van Libelle Lekker