1 Plet één knoflookteentje in een vijzel met de saffraan en wat grof zeezout. Voeg de mayonaise toe en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Zet de aioli koel weg.
2 Spoel de venkel en snij in reepjes. Halveer het chilipepertje in de lengte, verwijder de pitjes en de zaadlijsten en snipper fijn.
3 Verhit olijfolie in een ruime pan, voeg de venkelreepjes, het resterende gesnipperde knoflookteentje, chilipepertje en peterselie toe. Blus met de witte wijn en doe de tomatenblokjes erbij. Schep om en laat 10 minuten afgedekt pruttelen.
4 Spoel de mosselen en de schelpjes. Snij de visfilets in stukken. Voeg samen met de mosselen, schelpjes en langoustines toe aan de stoofpot en dompel ze onder in de saus. Laat afgedekt sudderen tot de mosselschelpen geopend zijn. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
5 Bestrooi met dille en serveer met de aioli en gegrild stokbrood.
Visstoofpotje met mosselen en langoustines is een recept van Libelle Lekker