1 Schil de aardappelen, snij ze in partjes en kook ze beetgaar. Pel de ui, spoel de venkel en snij beide in fijne reepjes. Pel en ontpit de tomaten, snij het vruchtvlees in blokjes. Snipper de knoflook fijn.
2 Stoof de venkel, ui en knoflook glazig in wat olijfolie. Verkruimel er het bouillonblokje over en voeg de saffraan toe. Blus met 250 ml witte wijn en laat nog even garen – de venkel moet nog beetgaar zijn.
3 Neem 4 grote stukken aluminiumfolie. Verdeel er de rauwe vis over, eventueel in stukken. Leg daarop wat aardappel, de schelpjes, mosselen en garnalen, de gestoofde groenten met een lepel van het kookvocht en de blokjes tomaat. Doe er wat peterselie op en vouw dicht. Laat 15 minuten garen op de barbecue.
4 Leg elke papillot in een diep bord. Vouw de folie wat open en serveer.
Vispapillot 'Bouillabaisse' is een recept van Libelle Lekker