1 Meng alle ingrediënten voor de marinade, laat er de rosbief een nachtje in marineren.
2 Meng voor de champignons de harissa, olie, azijn en oregano. Halveer de champignons en doe ze erbij. Laat 30 minuten marineren.
3 Spoel de aardappelen en verdeel ze over 4 stukken aluminiumfolie. Meng 2 el water met de olijfolie en de zongedroogde tomaatjes, verdeel over de aardappeltjes. Sluit de pakketjes
4 De rosbief gril je het best indirect. Haal het vlees uit de marinade. Giet de marinade met de smaakmakers in een vuurvaste schaal of aluminium bakje. Schuif de hete kolen van de barbecue naar de rand en zet op de vrije ruimte in het midden de schaal met marinade. Leg het rooster op de barbecue en leg daarop, boven de schaal met de marinade, de rosbief. Zet het deksel op de barbecue. Laat 45 à 60 minuten zacht garen.
5 Leg de aardappelpakketjes 20 min. op de barbecue. Prik champignons op spiesjes, gril ze 5 min.
6 Haal de rosbief van de barbecue als hij de gewenste gaarheid heeft. Snij ‘m in plakken. Maak de aardappelpapillotjes open en bestrooi met gehakte peterselie en parmezaan. Serveer met de champignonspiesjes.
Gemarineerde rosbief met nieuwe patatjes en champignonspiesjes is een recept van Libelle Lekker