Gemarineerde rosbief met nieuwe patatjes en champignonspiesjes

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng alle ingrediënten voor de marinade, laat er de rosbief een nachtje in marineren.
  • 2 Meng voor de champignons de harissa, olie, azijn en oregano. Halveer de champignons en doe ze erbij. Laat 30 minuten marineren.
  • 3 Spoel de aardappelen en verdeel ze over 4 stukken aluminiumfolie. Meng 2 el water met de olijfolie en de zongedroogde tomaatjes, verdeel over de aardappeltjes. Sluit de pakketjes
  • 4 De rosbief gril je het best indirect. Haal het vlees uit de marinade. Giet de marinade met de smaakmakers in een vuurvaste schaal of aluminium bakje. Schuif de hete kolen van de barbecue naar de rand en zet op de vrije ruimte in het midden de schaal met marinade. Leg het rooster op de barbecue en leg daarop, boven de schaal met de marinade, de rosbief. Zet het deksel op de barbecue. Laat 45 à 60 minuten zacht garen.
  • 5 Leg de aardappelpakketjes 20 min. op de barbecue. Prik champignons op spiesjes, gril ze 5 min.
  • 6 Haal de rosbief van de barbecue als hij de gewenste gaarheid heeft. Snij ‘m in plakken. Maak de aardappelpapillotjes open en bestrooi met gehakte peterselie en parmezaan. Serveer met de champignonspiesjes.

Gemarineerde rosbief met nieuwe patatjes en champignonspiesjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Champignonspiesen
45 min Snack
Bekijk recept
Champignonspiesjes
50 min Voorgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept