1 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloem met de suiker en het bakpoeder. Voeg wat zout toe. Doe de koude boter erbij en kneed tot een kruimelig deeg. Giet er al roerend, beetje bij beetje, de karnemelk bij. Bestuif het werkvlak licht met bloem en leg het deeg erop. Kneed snel tot een bal. Laat 10 minuten rusten in de koelkast.
2 Rol het deeg met een deegrol uit tot een dikte van ± 2 cm. Duw met een uitsteekvorm van 6 cm diameter de scones uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met water of een restje karnemelk en schuif ze 12 à 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
3 Spoel de aardbeien en snij ze in kleine blokjes. Bestrijk de scones rijkelijk met een laagje zure room en lepel er de aardbeiensalsa over.
Scones met aardbeiensalsa is een recept van Libelle Lekker