Saffraan-sinaas-appelcakjes

30
120 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje. Verkruimel de gist erin en meng die met wat melk, 1 eetlepel suiker en wat bloem van de rand. Laat afgedekt op een warme plek 15 min. rijzen.
  • 2 Warm de rest van de melk op met de boter en 1 mespunt saffraan. Doe met de rest van de suiker en 2 eieren bij de bloem. Kneed tot een soepel deeg. Laat afgedekt 30 min. rijzen.
  • 3 Boen de sinaasappel schoon met heet water en wrijf droog. Rasp de schil, en pers wat van het sap. Rasp de marsepein. Roer de boter romig met 2 à 3 eetlepels sinaasappelsap, de geraspte schil en de marsepein.
  • 4 Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak, halveer het en rol elk deel 1 cm dik uit tot een rechthoek. Bestrijk met marsepeincrème, rol op.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C. Klop het derde ei los, bestrijk er het deeg mee. Bestrooi met amandelschilfers. Zet op een bakplaat en bak de cakejes 20 min. in de oven, tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster en bestrooi met poedersuiker.

Saffraan-sinaas-appelcakjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker


Paella
45 min-
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept