1 Laat de linzen uitlekken. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de bonen met water.
2 Snij het pepertje fijn, de paprika’s in blokjes. Hak de peterselie grof. Verdeel de broccoli in roosjes en stoom ze 5 min. Pel en snipper de ui en knoflook.
3 Stoof de ui en knoflook glazig in olie. Voeg de helft van de chili toe en een mespunt paprika- en kerriepoeder. Voed de paprika en bonen toe. Overgiet met passata en bouillon. Doe er de linzen en kerstomaten bij, de helft van de peterselie, peper, zout en wat worcestershiresauce. Breng aan de kook en laat garen tot de paprika zacht is.
4 Meng de rest met de broccoli, de rest van de chilipeper en peterselie. Serveer de chili sin carne meteen, samen met de broccolirijst.
Chili sin carne met rijst is een recept van Libelle Lekker