Oeufs en cocotte

4
20 min
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de lente-uien in fijne ringen. Wrijf 4 ovenschaaltjes in met het teentje knoflook en kwast ze in met olijfolie.
  • 2 Snij de ham in blokjes, verdeel ze over 2 ovenschaaltjes. Doe de garnalen in de 2 andere kommetjes. Hou een beetje van de garnalen en de hamblokjes apart voor de garnituur.
  • 3 Lepel in elk schaaltje een eetlepel room en kruid met peper en zout. Breek voorzichtig een ei in elk schaaltje en bestrooi met de geraspte kaas.
  • 4 Zet de schaaltjes au bain-marie gedurende 15 minuten in oven. Het eitje moet gaar, maar nog zacht zijn. Garneer met 'n plukje dille of peterselie, en extra garnalen of ham.
  • 5 Verwijder de korsten van het brood en snij in soldaatjes. Bak aan beide kanten goudbruin in een beetje boter en serveer de soldaatjes bij de oeufs en cocotte.

Oeufs en cocotte is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde zalm en zijn bouillon met shiitakes
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nage van kreeft met mosselen en saffraan
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzen uit de oven
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnelle cocotte-eieren
10 min
Bekijk recept

Œufs à la neige met chocolade
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Œufs à la neige met meloencoulis
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oeufs en cocotte
30 min
Bekijk recept
Œufs en cocotte met spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept