Pannenkoeken-chocoladetaart

6
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de bloem met de suiker. Maak een kuiltje in het midden en doe daarin de melk en eieren. Meng voorzichtig tot een glad beslag. Er mogen geen klonters in zitten.
  • 2 Verdeel het deeg in twee delen. Roer het cacaopoeder door een van de twee delen. Bak de twee soorten pannenkoeken in een hete en met boter ingevette koekenpan.
  • 3 Maak de vulling. Doe het eiwit en de suiker in een metalen kom en verwarm het mengsel au bain-marie tot 70°C. Let er wel op dat de bodem van de metalen kom het water niet raakt. Doe het suiker-eiwitmengsel in de keukenrobot en klop stijf. Voeg de boter en het cacaopoeder toe en klop nog even door.
  • 4 Leg een witte pannenkoek op een schotel en besmeer 'm met een laagje crème. Beleg met een chocoladepannenkoek en besmeer ook die met een laagje crème. Ga zo door tot alle pannenkoeken op zijn. Besmeer de buitenkant van de pannenkoekentaart met de rest van de crème. Versier met een motiefje en laat 4 uur opstijven in de koelkast. Werk de taart af met de rode vruchten en serveer.

Pannenkoeken-chocoladetaart is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept

Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Smurfenpannenkoekjes met blauwe bessen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Pannenkoekrolletjes uit de oven
Bekijk recept