Chutney met gerookte eend, radicchio, rode biet en pappadum

30 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil en snijd de mango en de ananas in blokjes. Rooster de mosterdzaadjes, de korianderzaadjes en de kardemonzaden enkele minuten in een droge pan. Laat afkoelen en plet de zaadjes in een vijzel.
  • 2 Verwarm wat ghee in een kookpot en stoof het fijngesnipperde sjalotje glazig aan. Voeg het geperste knoflookteentje, de fijngeraspte gember en het chilipepertje toe en laat even meestoven. Doe de mango-en ananasblokjes in de pot. Voeg het limoensap, de azijn en de suiker toe. Voeg de geplette kruiden, het zout en het kaneelstokje toe. Laat het mengsel op een zacht vuurtje sudderen tot het stroperig wordt en de stukjes mango en ananas zacht zijn.Schep de chutney in een gesteriliseerde glazen pot en sluit af.
  • 3 De pappadums vind je gewoon in de supermarkt  bij de Aziatische producten. Ze zijn gemaakt van linzenmeel. Je kan ze eenvoudig klaarmaken in de microgolfoven. In 1 à 2 minuutjes blazen ze helemaal krokant op. De stukjes eend heb ik nog even opgebakken.
  • 4 Lepel eerst een flinke schep chutney onderaan in de glaasjes. Strooi er enkele gedroogde roze bessen over. Vul het glaasje verder aan met enkele, kleine blaadjes groene sla, fijngesnipperde radicchio, stukjes eend en de rode bietscheuten. Decoreer het glaasje met een stuk pappadum, een mooi groen blaadje en een fleurig, eetbaar bloemetje.

Chutney met gerookte eend, radicchio, rode biet en pappadum is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crispy carpaccio
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roerbakkip met kokosrijst en mangochutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappadums met komkommerdip
15 min Snack
Bekijk recept

Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taartjes met duo van pensen en mangochutney
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mangochutney
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept