Tartaar van sint-jakobsschelp, granaatappel en pompelmoes

4
45 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze helemaal zacht zijn. Warm 100 ml pompelmoessap op. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze één voor één in het warme sap. Meng goed tot ze volledig opgelost zijn en voeg de resterende 150 ml sap toe. Verdeel het sap over de glaasjes en voeg enkele blaadjes kervel toe. Zet de glaasjes in de koelkast zodat de gelei opstijft.
  • 2 Snijd de Sint-Jakobsschelpen in kleine dobbelsteentjes, besprenkel ze met het pompelmoessap (50 ml) en de olijfolie. Kruid naar smaak met zout en de mengeling van 5 pepers. Snijd de granaatappel middendoor en haal er enkele pitjes uit. Verwijder alle vliesjes, want die smaken bitter. Voeg de pitjes bij de tartaar en meng voorzichtig. Laat de tartaar een half uur marineren en vul de glaasjes met een beetje tartaar. Werk af met een plukje kervel.Serveer de glaasjes goed koud.

Tartaar van sint-jakobsschelp, granaatappel en pompelmoes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Schol met pompelmoesboter
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garden of Eden
Bekijk recept

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van maatjes met komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar met remouladesaus en groenteroerbak
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept