1 Verwarm de oven voor op 170°C. Klop de eiwitten met de suiker tot een stevig schuim. Meng 180 g amandelpoeder met 180 g poedersuiker tot een broyage. Spatel er voorzichtig de bloem door. Spatel 1/3 van het mengsel voorzichtig door de opgeklopte eiwitten. Voeg nadien voorzichtig de rest toe.
2 Vul een spuitzak met het amandelbeslag en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat koekjes van ± 8 cm lengte. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes. Bestrooi met amandelschilfers. Schuif een kwartier in de voorverwarmde oven en laat afkoelen.
3 Klop voor de vulling de room op met de oploskoffie en schep in een spuitzak. Spuit op de helft van de koekjes een streepje van de koffieroomvulling en leg er een tweede koekje op.
4 Smelt de chocolade au bain-marie. Doop er de koekjes aan beide uiteinden in en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat zodat de chocolade kan stollen.
Bokkenpootjes van Wim Ballieu is een recept van Libelle Lekker