1 Maak de groenten schoon. Pel en snipper de sjalot. Snij de paddenstoelen in partjes. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes.
2 Bak de kipfilets goudbruin in boter en olijfolie. Neem ze uit de pan en snij in reepjes. Bak het spek krokant in dezelfde pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
3 Bak de paddenstoelen en de sjalot op hoog vuur in boter. Blus met de wijn. Laat inkoken tot de helft. Voeg de room toe en laat nog even inkoken.
4 Voeg de kip, het spek en tomatenblokjes toe. Warm nog even door. Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
5 Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken. Verdeel de pasta met de saus over warme borden. Werk af met groen naar keuze.
Tagliatelle met kip en paddenstoelen is een recept van Libelle Lekker