1 Pel en snipper de sjalot voor de saus. Breng de groentebouillon aan de kook met de witte wijn en de sjalot. Laat inkoken tot de helft. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot de helft. Breng op smaak met een mespunt mosterd, en kruid met peper en zout. Roer er de gehakte kruiden door.
2 Maak de groenten schoon, snij ze in mooie, niet te kleine stukken. Kook de wortelen 1 minuut in lichtgezouten water. Voeg de peultjes toe en kook ze 1 minuutje mee. Spoel met koud water en laat uitlekken.
3 Verhit wat olijfolie in een pan. Bak de quornfilets aan beide kanten goudbruin.
4 Smelt wat boter in een tweede pan en stoof er de paprika met de wortel en de peultjes in aan. Kruid met peper en zout. Schep de groenten door de saus.
5 Verdeel de quorn met de groenten over warme borden. Werk af met groene kruiden.
Quornfilet met groenten en kruidensaus is een recept van Libelle Lekker