1 Pel en snipper de ui en de knoflook. Halveer de kerstomaten. Maak de spinazie schoon en hak ‘m grof.
2 Knijp het vlees in toefjes uit de worst. Bak ze in een pan met wat olijfolie. Neem uit de pan en zet even opzij.
3 Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken. Vang een kopje van het kookvocht op.
4 Fruit de ui met de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de spinazie toe en roerbak kort, tot de blaadjes slinken. Voeg de tomaatjes toe, stoof nog even mee. Voeg de mascarpone en eventueel een scheutje pastakookvocht toe, tot de saus de gewenste dikte heeft. Voeg de parmezaan toe. Kruid met peper en zout.
5 Hussel de pasta en het vlees door de saus. Warm nog even door. Verdeel over borden. Werk naar smaak af met rucola of basilicum.
Penne met gehaktballetjes is een recept van Libelle Lekker