1 Spoel de rijst en de linzen in een zeefje, laat uitlekken en kook ze apart gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
2 Maak de boontjes schoon, kook ze gaar in 8 minuten. Laat schrikken onder koud water, laat goed uitlekken en snij ze schuin in stukken.
3 Spoel de paprika's, verwijder de zaadjes en snij in reepjes. Pel de ui en snij in ringen. Borstel de champignons schoon, snij ze in plakjes. Spoel de peterselie en hak grof. Spoel de kikkererwten en laat goed uitlekken.
4 Meng de kikkererwten met de rijst, linzen en de groenten. Maak een dressing van de pittige mosterd, de balsamicoazijn, 1 à 2 kl citroensap, de koolzaadolie, peper en zout. Giet de dressing over de salade, hussel goed door elkaar en serveer meteen.
Salande van linzen, kikkererwten en groenten is een recept van Libelle Lekker