1 Week de gelatine 10 minuten in koud water. Roer de mascarpone los met 1 eetlepel suiker. Klop de eiwitten stijf, strooi er de rest van suiker bij en klop nog even verder.
2 Verwarm de marsala enkele seconden in de microgolfoven. Knijp de gelatine uit en los 'm op in de warme wijn. Roer enkele eetlepels van het kaasmengsel door het marsala-gelatinemengsel en meng dit met de rest van het kaasmengsel. Spatel de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
3 Doe het mengsel in een spuitzak met een gekarteld mondje, sluit de zak en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
4 Leg 8 koekjes met de onderkant naar boven op het werkvlak. Spuit op elk koekje toefjes van de mascarpone. Dek af met de andere koekjes, de goede kant naar boven. Duw lichtjes aan, zodat de mascarpone er aan de zijkanten een klein beentje uit komt.
5 Wentel de randen van de koekjes door de gehakte noten. Serveer meteen.
Whoopie van Petit Beukelaer met mascarpone is een recept van Libelle Lekker