1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met boter. Leg er de vis in, besprenkel met citroensap en kruid met peper en zout. Leg er enkele klontjes boter op en schenk de bouillon mee in de schaal. Zet ongeveer 20 minuten in de oven. Besprenkel regelmatig met de bouillon.
2 Meng voor het korstje het paneermeel met de amandelen en 1 eetlepel boter. Kruid met peper en zout. Verdeel het mengsel over de vis. Zet nog 10 tot 15 minuten in de oven, of tot de vis gaar is en de bovenkant krokant en mooi bruin oogt.
3 Maak de asperges schoon. Breek of snij het onderste taaie stukje eraf. Snij de asperges in stukjes van ongeveer 4 cm. Pel de sjalotten en snij ze in partjes.
4 Verhit wat olie in een wok en roerbak de sjalotten 2 minuten. Voeg de asperges toe en roerbak nog 2 à 3 minuten. Schenk er het citroensap en de bouillon bij. Stoof de asperges verder beetgaar. Kruid met peper en zout.
5 Serveer de vis met partjes citroen en de asperges. Werk af met peterselie.
Kabeljauw met amandelkorstje en gewokte asperges is een recept van Libelle Lekker