Noedelsoep met paddenstoelen en tofu

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de shiitakes 10 minuten in 250 ml kokend water. Giet ze af, zeef ze en bewaar het weekvocht.
  • 2 Maak de groenten schoon. Snij de shiitakes eventueel in stukken. Snij de kastanjechampignons in plakjes en de lente-uien in ringen. Snij de chilipeper zonder zaadjes in fijne ringen. Hak de paksoi grof. Snij de tofu in blokjes.
  • 3 Breng de bouillon aan de kook met het weekvocht van de shiitake en de tom yum soeppasta. Voeg de twee soorten paddenstoelen, de lente-uien, chilipeper, gember, vis-en sojasaus toe. Laat op zacht vuur 20 minuten sudderen.
  • 4 Voeg de mie, de paksoi en de tofu toe. Laat nog even koken tot de noedels beetgaar zijn. Breng verder op smaak met sojasaus en limoensap.
  • 5 Serveer de soep in warme kommen. Werk af met verse koriander. 

Noedelsoep met paddenstoelen en tofu is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Spinaziecurry
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische wontons
50 min Snack
Bekijk recept
Mie-wokschotel met paksoi
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wrap met gekruid vegagehakt, rijst en bonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Noedelsoep met courgettelinten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ramen-noedelsoep met eend, groene asperges en ei
Bekijk recept
Noedelsoep met tofu en oesterzwammen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noedelsoep met krab
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept