1 Week de shiitakes 10 minuten in 250 ml kokend water. Giet ze af, zeef ze en bewaar het weekvocht.
2 Maak de groenten schoon. Snij de shiitakes eventueel in stukken. Snij de kastanjechampignons in plakjes en de lente-uien in ringen. Snij de chilipeper zonder zaadjes in fijne ringen. Hak de paksoi grof. Snij de tofu in blokjes.
3 Breng de bouillon aan de kook met het weekvocht van de shiitake en de tom yum soeppasta. Voeg de twee soorten paddenstoelen, de lente-uien, chilipeper, gember, vis-en sojasaus toe. Laat op zacht vuur 20 minuten sudderen.
4 Voeg de mie, de paksoi en de tofu toe. Laat nog even koken tot de noedels beetgaar zijn. Breng verder op smaak met sojasaus en limoensap.
5 Serveer de soep in warme kommen. Werk af met verse koriander.
Noedelsoep met paddenstoelen en tofu is een recept van Libelle Lekker