1 Spoel de veldsla. Halveer de tomaatjes. Rooster de pijnboompitten kort in een pan zonder vetstof. Maak een vinaigrette van de olijfolie met het citroensap, peper en zout. Schenk de vinaigrette over de sla en de tomaten, bestrooi met pijnboompitten.
2 Verhit een klontje boter en een scheutje olie in een grote pan en bak de biefstukken op hoog vuur 3 à 4 minuten aan elke kant, of naar smaak. Neem ze uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
3 Blus de pan met de cognac en de wijn, laat de alcohol verdampen. Schenk de bouillon erbij en laat inkoken tot de helft.
4 Spoel de peperbolletjes, laat uitlekken en hak ze grof. Roer ze, samen met de room, door de saus en laat op zacht vuur lichtjes indikken. Kruid met peper en zout.
5 Serveer de biefstukken op warme borden en lepel de saus erover. Geef er de salade bij.
Biefstuk met rozepepersaus is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing