1 Pel en snipper de ui. Snij de wortelen in plakjes, de selder in boogjes en de prei in ringen. Snij de kip in blokjes, kruid met peper en zout.
2 Fruit de ui glazig in wat boter. Voeg de rest van de groenten toe en stoof ze beetgaar. Kruid met oregano, peper en zout. Roer er de tomatenpuree en een scheutje bouillon door, laat nog even sudderen.
3 Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
4 Bak de blokjes kip krokant in de pan in wat boter. Verwarm de oven voor op 180°C.
5 Smelt voor de saus 50 g boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer glad. Giet er de rest van de bouillon en de room bij en breng al roerende aan de kook. Kruid met peper en zout. Voeg, van het vuur af, de geraspte kaas toe. Roer tot een gladde saus.
6 Vul een ovenschaal met pasta, kip en groenten. Giet er de saus over en schep om. Bestrooi met paneermeel en botervlokjes. Zet ongeveer 20 minuten in de oven.
Pastaschotel met kip (2) is een recept van Libelle Lekker