Risotto met langoustines en zeevruchten

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Stoof één sjalotje aan in wat olijfolie. Voeg er de rijst aan toe en roer tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. Blus met een glas witte wijn en roer met een houten lepel tot al het
 vocht door de korrels opgenomen is.
  • 2 Warm de gevogeltebouillon op en schenk hem soeplepel per soeplepel bij de risotto, roer telkens tot al het vocht opgenomen is voordat u een nieuwe lepel vocht toevoegt. Dit neemt ongeveer 20 minuten in beslag.
  • 3 Snij de venkel in fijne repen en stoof met de rest van de sjalot in een klontje boter, voeg na een paar minuten de schelpen en opengesneden langoustines toe en roerbak tot de schelpen opengaan. Blus met een borrelglaasje pastis. Kruid met peper en zout.
  • 4 Meng de gemalen Parmezaanse kaas door de risotto. Verdeel over de borden, werk af met de langoustines, schelpjes en venkel.

Risotto met langoustines en zeevruchten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vistaart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met zeevruchten
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept