Varkenskotelet met boontjes en picklessaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de boontjes schoon. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  • 2 Pel en snipper de sjalot. Smelt wat boter in een pan en fruit er de sjalot in glazig. Voeg de boontjes toe en stoof ze kort mee. Kruid met peper en zout.
  • 3 Kruid de koteletten met peper en zout. Bak ze aan beide kanten goudbruin en gaar in een pan met wat boter. Kruid met peper, zout en een snuifje kerriepoeder. Neem het vlees uit de pan en hou nog even warm onder aluminiumfolie.
  • 4 Blus voor de picklessaus de pan van het vlees met de witte wijn. Laat 2 minuten doorkoken. Schenk er de kalfsfond bij en laat even inkoken. Roer de pickles en room erdoor. Laat op zacht vuur verder inkoken tot sausdikte.

Varkenskotelet met boontjes en picklessaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kalkoengebraad met picklessaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met picklessaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensspiering met picklessaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met picklessaus
0 min
Bekijk recept

Marinade voor varkensvlees en ander wit vlees
Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenskotelet met pickles en puree van groene kool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskotelet met Rieslingsaus en flensjes uit de Elzas
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofschotel van aardappels met amandel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept