1 Maak de groenten schoon. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de selder in boogjes. Snij de wortelen in plakjes. Halveer de courgette overlangs en snij in halve plakjes. Snij de asperges in schuine stukken.
2 Stoof de ui met de knoflook, de wortel en de selder op laag vuur aan in wat olijfolie. Voeg de courgette en de asperges toe en bak nog even mee. Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten sudderen.
3 Voeg de pasta en de bonen toe. Laat koken tot de pasta beetgaar is. Breng op smaak met peper en zout.
4 Knijp het vlees in stukjes uit de worsten. Bak ze gaar in wat olie.
5 Verdeel de soep en de merguezballetjes over warme borden en kommen. Werk af met geraspte parmezaan en basilicum.
Lenteminestrone met worst is een recept van Libelle Lekker