1 Fruit de ui en 1 teentje knoflook glazig in olijfolie. Doe er de tomatenblokjes en het basilicum bij. Voeg een flinke scheut water toe en laat 15 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Mix fijn.
2 Verwarm de oven voor op 180°C.
3 Pel en snipper 2 teentjes knoflook. Roer de ricotta glad met de geitenkaas, de knoflook en de helft van de parmezaan. Meng de munt - of het basilicum - en het amandelpoeder erdoor. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Vul de cannelloni met een spuitzak of koffielepeltje.
4 Schep een bodempje tomatensaus in een ovenschaal. Leg de cannelloni er naast elkaar in. Lepel de rest van de tomatensaus erover. Bestrooi met de rest van de parmezaan en de mozzarella. Zet 20 tot 30 minuten in de oven.
Cannelloni met ricotta en geitenkaas is een recept van Libelle Lekker