Tournedos met waterkerssaus

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  • 2 Spoel de waterkers. Blancheer de helft van de waterkers 1 minuut in lichtgezouten water. Laat schrikken onder koud water en laat goed uitlekken. Snipper het sjalotje fijn en stoof het aan in boter, voeg de geblancheerde waterkers en de room toe. Laat even inkoken en mix fijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Smelt de boter in een pan en bak er de tournedos aan beide kanten in bruin. Dek de pan af, zet het vuur wat zachter en laat, als je wilt, de tournedos nog wat verder garen. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
  • 4 Pureer de aardappelen en maak de puree aan met melk, een klontje boter, peper, zout en nootmuskaat. Roer er de gehakte peterselie en dille door.
  • 5 Serveer het vlees met de kruidenpuree, de saus en de rest van de waterkers.

Tournedos met waterkerssaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Penne rigate met waterkerssaus en gebakken paddestoelen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne rigate met gebakken paddestoelen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met waterkerssaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met romige waterkerssaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tournedos met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème
45 min-
Bekijk recept
Tournedos met paddenstoelensaus
Bekijk recept
Tournedos met stilton
Hoofdgerecht
Bekijk recept