1 Verwarm de oven voor op 190°C. Schil de wortelen en snij ze in schuine stukken. Doe ze in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Strooi er de komijnzaadjes en geraspte sinaasappelschil over, breng op smaak met zout en rooster de wortelen 40 minuten in de oven, draai af en toe om. Voeg in de laatste 10 minuten de erwtjes toe.
2 Doe de couscous in een kom en giet er kokend water op tot 1 cm boven de couscous. Laat 10 minuten afgedekt wellen en roer los met een vork.
3 Snij de komkommer, rode ui en appel in kleine blokjes. Hak de helft van de kruiden fijn. Meng de couscous met de blokjes komkommer, ui, appel en de gehakte kruiden. Breng op smaak met olijfolie, citroensap, peper en zout.
4 Haal de geroosterde wortelen uit de oven en doe ze in een grote serveerschaal. Verkruimel er de kaas over. Werk af met sinaasappelsap, granaatappelpitjes en de rest van de verse kruiden. Serveer met de couscous.
Lauwe salade van geroosterde wortelen en geitenkaas is een recept van Libelle Lekker