Carpaccio van sint-jakobsvruchten met limoenvinaigrette

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pers de limoenen en meng de helft van het sap met 2 eetlepels olijfolie en een snuifje peper. Klop los en zet koel weg.
  • 2 Spoel de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in fijne staafjes. Leg ze in water en besprenkel met het resterende limoensap om verkleuring te voorkomen. Spoel de shiso en laat uitlekken. 
  • 3 Dep de sint-jakobsvruchten droog en zet ze 15 minuten op een bord in de diepvriezer zodat ze iets steviger worden. Snij er daarna, met een mandoline, dunne plakjes van.
  • 4 Dresseer de carpaccio op een bord en schik er een beetje wakame naast. Bestrooi met de appelstaafjes en lepel er de limoenvinaigrette over. Werk af met zwart zeezout en enkele blaadjes rode shiso.

Carpaccio van sint-jakobsvruchten met limoenvinaigrette is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van roze garnalen die op smaak gebracht werden met limoenvinaigrette
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoliburgers met gegrilde maïskolven en limoenvinaigrette
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese koolsalade met pladijs en limoenvinaigrette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van prei met limoenvinaigrette
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept