1 Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de spinazie en fruit hem in wat olijfolie. Snij de champignons in plakjes en bak ze licht aan in olijfolie. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snij in stukjes.
2 Smelt de boter met de bloem in een steelpan en laat even drogen. Voeg de melk toe en blijf roeren tot een gladde saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat, voeg de helft van de geraspte parmezaan toe.
3 Vet een ovenschaal in en leg eerst een laagje lasagnevellen en ga door met laagjes spinazie, champignons, gorgonzola en ham en overgiet met bechamelsaus. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje geraspte kaas.
4 Schuif de lasagne 30 tot 45 minuten in de oven tot de kaas een mooi korstje heeft.
Lasagne met zongedroogde tomaatjes is een recept van Libelle Lekker