1 Schil en halveer de peren, laat de steeltjes zitten. Verwijder het klokhuis. Kook 1/2 l water met citroensap, suiker en kaneel. Voeg de peren toe en bestrooi met vanillesuiker. Laat sudderen tot de peren zacht zijn. Lepel geregeld wat siroop over de peren. Laat afkoelen in de siroop.
2 Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Splits de eieren. Klop de dooiers luchtig met de poedersuiker. Klop de eiwitten stijf. Roer de chocolade door het dooiermengsel. Spatel er de eiwitten door.
3 Verdeel de mousse en de uitgelekte peren over ingevette ovenschaaltjes. Zet weg.
4 Los voor de meringue de suiker op in 2 eetlepels water. Laat afkoelen. Klop het eiwit stijf. Voeg straalsgewijs de suikersiroop toe. Blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld.
5 Verwarm de grill. Lepel wat meringue naast de peertjes. Bestrooi met poedersuiker en kleur kort onder de grill.
6
Chocolademousse met peer (2) is een recept van Libelle Lekker