1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snij aubergine, venkel, courgette en tomaat in grove stukken. Leg ze in een ingevette ovenschotel of op een ovenplaat. Verdeel er de uitgeperste knoflook, tijm, rozemarijn en de helft van de gekneusde venkelzaadjes over. Schenk er olijfolie over en zet in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten. Lepel regelmatig de olijfolie erover.
2 Sprenkel, een kwartier voor het einde van de gaartijd van de groenten, wat olijfolie in een grote ovenschaal of ovenplaat. Leg er de vissen in. Kruid met peper en zout en de andere helft van de gekneusde venkelzaadjes. Leg op elke vis 2 plakjes citroen. Schenk er de witte wijn over en bak de vis ongeveer 15 minuten mee in de voorverwarmde oven.
3 Serveer de tongschar met de Provençaalse groenten, lekker met brood of pasta.
Tongschar op z'n Provençaals is een recept van Libelle Lekker