Chowder met gerookte makreel

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de ui. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Stoof in een soeppan met olijfolie de ui glazig met het spek. Doe er de aardappelen bij en laat 5 minuten meestoven. Bestrooi met de bloem en giet er geleidelijk aan de melk en de visfumet bij. Breng aan de kook en laat 15 à 20 minuten sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
  • 2 Laat de maïs uitlekken. Verdeel de makreel in stukjes. Voeg hem, samen met de maïs, toe aan de soep en laat nog enkele minuten doorwarmen.
  • 3 Breng op smaak met peper.
  • 4 Verdeel de chowder over kommetjes en werk af met gehakte bladpeterselie.

Chowder met gerookte makreel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Boston clam chowder
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Chowder met scampi’s en basilicum
35 min
Bekijk recept
Krabsoep (crab chowder)
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Manhattan chowder (mosselsoep)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept