1 Schil de pastinaak en snij ’m in stukken. Stoom of kook ze beetgaar. Laat uitlekken en mix fijn.
2 Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof. Mix ze in een hakmolentje tot poeder ofhak ze fijn met een mes. Meng het hazelnootpoeder en de tijmblaadjes door de pastinaakpuree.
3 Klop de eieren los met de melk en de room, meng met de puree. Kruid met peper en zout. Snij de camembert in stukjes.
4 Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter. Snij het filodeeg in vierkantjes die wat groter zijn dan de diameter van je cupcakevormpjes. Vet de vormpjes in met wat boter. Leg er een velletje filodeeg in, bestrijk met boter en herhaal dit tot je 6 laagjes deeg hebt. De velletjes hoeven niet perfect op elkaar te liggen, het is zelfs mooier als de hoekjes wat verspringen.
5 Vul elk vormpje voor de helft met vulling. Verdeel er de helft van de camembert over, dan een laag vulling en een laagje camembert. Bak de quiches 30 minuten in de oven. Werk af met grofgehakte hazelnoten, tijm en een druppeltje honing.
Minipastinaakquiches met camembert en tijm is een recept van Libelle Lekker