Kip met rozijnen

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de sjalotten, maak de lente-uien schoon. Snij de sjalotten in de lengte in vier parten, halveer de lente-uien in de lengte en behoud een stuk van het groen. Pel en ontpit de tomaat, snij 'm in kleine blokjes.
  • 2 Verhit in een grote braadpan wat olie en bak er de stukken kip rondom goudbruin in. Haal ze uit de pan. Doe er de sjalotten en lente-uien in en roerbak 5 minuten.
  • 3 Doe de stukken kip weer in de pan, voeg de tomaten en de rozijnen toe en overgiet met 500 ml water. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje 1 uur garen.

Kip met rozijnen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept