Schorseneren met spek en aardappelgratin

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Pel de knoflook en wrijf er een ovenschaal mee in. Schil de aardappelen, snij ze in flinterdunne plakjes en schik ze in de ovenschaal. Meng de room met de zure room, de kaas, nootmuskaat, peper en zout. Giet over de aardappelen en zet 40 minuten in de oven.
  • 3 Snij de korsten van het brood en snij het in blokjes. Bak ze goudbruin in boter. Bak de pancetta krokant zonder vetstof.
  • 4 Schil de schorseneren, halveer ze in de lengte en snij ze in stukken van 5 cm. Spoel de selder, schil de wortelen, snij ze in even lange staafjes. Bak de groenten in 5 minuten goudbruin in de pan van de pancetta. Kruid met peper en zout, schenk er wat water bij, dek af en laat nog 5 minuten garen.
  • 5 Haal het deksel van de pan en laat het vocht verdampen. Serveer de groenten met croutons, het spek en de gratin.

Schorseneren met spek en aardappelgratin is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap aardappelgratin
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentechips
Snack
Bekijk recept
Romige schorseneren in rauwe ham
60 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept