Vol-au-vent uit Ilse Kookt

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de ui en hak 'm grof. Schil de wortel, snij 'm in stukken. Spoel de selder, snij 'm grof. Stoof de groenten met de tijm en laurier aan in wat boter, leg er de kip bovenop en vul aan met water tot de kip onderstaat. Breng aan de kook en laat 1 uur zachtjes sudderen.
  • 2 Neem de kip uit de bouillon en laat ze afkoelen. Zeef de bouillon. Meet 1 liter bouillon af om de saus te maken. De rest kun je invriezen en er later kippensoep van maken.
  • 3 Verwijder het vel van de kip, haal het vlees van de botten en trek het in stukjes. Rol balletjes van het gehakt. Snij de champignons in plakjes en besprenkel ze met een beetje citroensap. Breng de bouillon aan de kook. Doe er de champignons en balletjes in. Schep alles er weer uit als de balletjes bovendrijven.
  • 4 Smelt 50 g boter en voeg er 50 g bloem aan toe, laat al roerend goed heet worden, zodat de bloemsmaak verdwijnt. Blus de roux met de kippenbouillon en laat indikken. Voeg de room toe en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  • 5 Doe de kip, champignons en balletjes bij de saus en laat verwarmen. Werk voor het serveren af met peterselie.
  • 6 Lekker met bladerdeeggebakje en puree.

Vol-au-vent uit Ilse Kookt is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Waterijsjes van fruitmix
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met cajunreepjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept