Tagliatelle met spinazie, mascarpone en ham

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de spinazie, blancheer ’m 1 minuut in kokend lichtgezouten water. Laat schrikken onder koud water en laat uitlekken in een vergiet. Duw er zo veel mogelijk vocht uit en hak fijn.
  • 2 Pel en snipper de ui en de knoflook. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Bak de ui en knoflook glazig in een pan met olijfolie. Doe er de hamreepjes, de groentebouillon en de mascarpone bij. Roer tot de kaas is gesmolten en laat even inkoken.
  • 4 Doe de spinazie bij de saus en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • 5 Giet de pasta af, meng met de saus en met de helft van de parmezaan. Serveer meteen, met de rest van de parmezaan er apart bij.

Tagliatelle met spinazie, mascarpone en ham is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Tagliatelle met chiantisaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Romige tagliatelle met spekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept