1 Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de pompoen en snij in dunne plakken.
2 Verhit wat olie in een ruime pan en stoof de ui en knoflook glazig. Voeg er de américain aan toe en bak rul. Doe er dan de tomatenpuree bij, laat een minuutje meebakken en voeg de tomatenblokjes, oregano en 50 ml water toe. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de saus 10 minuten pruttelen zonder deksel.
3 Vet een ruime ovenschaal in met olijfolie. Leg ¼ van de lasagnevellen op de bodem en leg er ¼ van de plakken pompoen en ¼ van de saus op. Verdeel er ¼ van de ricotta over. Herhaal dit nog 3 keer. Bestrooi de bovenkant van de lasagne met geraspte kaas.
4 Dek de lasagne af met aluminiumfolie en zet 1 uur in de voorverwarmde oven. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog een kwartier, tot de kaas goudgeel is. Serveer met een salade.
5 Deze lasagne kun je van tevoren maken. Bewaar hem afgedekt in de koelkast.
Lasagne met pompoen en rundvlees is een recept van Libelle Lekker