Crêpe suzette

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop de eieren luchtig met de suiker en de vanillesuiker. Zeef de bloem boven het eimengsel en meng ze erdoor. Voeg geleidelijk de melk toe. Meng tot een glad beslag.
  • 2 Smelt een klontje boter in een pannenkoekenpan met antiaanbaklaag. Schenk er beslag in tot de bodem van de pan bedekt is. Wacht tot het beslag gestold is en draai de pannenkoek om. Bak nog even door. Bak zo het beslag op. Hou de pannenkoeken warm onder aluminiumfolie.
  • 3 Verwarm 2 eetlepels likeur met het sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil in een grote koekenpan. Vouw de flensjes in vieren en leg ze in de pan, schep de saus erover.
  • 4 Verwarm de rest van de likeur in een pannetje (zet wel de afzuigkap uit!), schenk de likeur over de 
flensjes en flambeer. Verdeel de flensjes met de saus over de bordjes. Werk af met sliertjes sinaasappelschil en verse munt. Geef de slagroom er apart bij. 
  • 5 Bak de crêpes op voorhand bij 'n etentje &zet; de andere ingrediënten klaar.

Crêpe suzette is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Crêpes Suzette met peren-cranberrycompote
1 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Crêpes Suzette stap-voor-stap
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Crepe suzette
Bekijk recept
Geflambeerde crêpes suzette
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Crèpe d'amour met kaneelappels en cognac
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crepe suzette
Bekijk recept
Crêpe soufflé
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crêpe suzette met sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept