Sint-jakobsvruchten met zwarte pens

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper het sjalotje fijn. Fruit het aan, met de steranijs, in een klontje boter. Voeg de visfond en de witte wijn toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat nog enkele minuten sudderen, kruid met peper en zout, en zeef.
  • 2 Steek rondjes uit het toastbrood. Rooster ze in een grillpan of in de broodrooster.
  • 3 Dep de sintjakobsvruchten droog met keukenpapier. Snij de zwarte pens in plakjes van 1 cm (jehebt 12 gelijke plakjes nodig). Borstel de paddenstoelen schoon.
  • 4 Bak de sint-jakobsvruchten en de zwarte pens in wat boter en olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak de cantharellen apart en kruid ook met peper en zout.
  • 5 Bind de saus. Verdeel de sint-jakobsvruchten, de zwarte pens en de toastjes over de borden. Werk af met de saus, de cantharellen en een takje groen.

Sint-jakobsvruchten met zwarte pens is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Krokantjes met zwarte pens
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spiesjes van witte pens en gedroogde pruimen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Glaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoek
20 min Snack
Bekijk recept
Parmentier met pens, appels en noten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept