Carpaccio van gerookte zalm en courgette

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen en hak ze grof.
  • 2 Halveer de courgette. Snij beide helften met een dunschiller in lange plakken en blancheer ze kort in gezouten water. Laat drogen op keukenpapier.
  • 3 Verdeel de courgetteslierten en de pijnboompitten over 4 borden.
  • 4 Snij de gerookte zalm in repen en schik ze op de courgette.
  • 5 Maak een dressing van 4 eetlepels olijfolie met het citroensap, de geraspte gember, roze peper en zout. Lepel de dressing over de zalm en de courgette.
  • 6 Maak de waterkers schoon en pluk de blaadjes van de steeltjes. Snij de radijzen in fijne plakjes en verdeel ze over de borden. Werk af met enkele blaadjes waterkers.

Carpaccio van gerookte zalm en courgette is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept