1 Pel de uien en snij ze in ringen. Stoof ze glazig in boter. Doe er de suiker en jeneverbessen bij en schep om tot de suiker gesmolten is. Blus met de wijn en de azijn. Laat een half uur sudderen, zonder deksel, roer af en toe. Week de gelatine in koud water, knijp uit en roer door de uien. Schep de confituur in gesteriliseerde potjes.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de spinazie, laat 'm slinken in olijfolie en uitlekken. Maak de champignons schoon, verwijder de steeltjes en snij die in stukjes. Meng die met de gepelde en gesnipperde sjalot en knoflook.
3 Leg het bladerdeeg op een ovenplaat met bakpapier. Verdeel de spinazie erover.
4 Zet de champignonhoedjes op de spinazie. Vul ze met de knoflookmix en verbrokkelde geitenkaas. Bestrooi met marjolein en walnoten. Besprenkel met knoflookolie en zet 20 min. in de oven. Serveer met de uienconfituur.
Wintertaart met gevulde champignons is een recept van Libelle Lekker