1 Verwarm de oven voor op 180°C. Hou 1 eetlepel van de noten apart voor de afwerking, meng de rest met het broodkruim. Smelt de helft van de boter en meng met de mosterd en honing.
2 Wentel de kip eerst door het honingmengsel en daarna door het broodkruim. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Schuif ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
3 Schil de aardappelen en kook ze gaar. Pureer ze met een klontje boter, de eidooier, peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar.
4 Smelt de rest van de boter. Roer er de bloem door en laat even opdrogen. Giet er de melk bij en laat al roerend indikken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
5 Verdeel alles over de borden en werk af met de bieslook en de rest van de noten.
Kip met honing-mosterdkorst is een recept van Libelle Lekker