Aardbei-passievruchtenconfituur

60 min
Ontbijt
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de aardbeien schoon, spoel ze en dep ze droog. Halveer het vanillestokje overlangs en schraap het merg eruit.
  • 2 Meng de aardbeien met het vanillestokje, het vanillemerg, het citroensap en de geleisuiker in een kookpan. Plet het vruchtenmengsel lichtjes met een pureestamper. Zet 30 minuten opzij.
  • 3 Halveer intussen de passievruchten en lepel er de pulp uit. Doe de passievruchten bij de aardbeien, breng het vruchtenmengsel al roerend aan de kook. Laat ongeveer 4 minuten zachtjes borrelend koken, roer geregeld.
  • 4 Schep het schuim af en verwijder het vanillestokje. Schenk de confituur in steriele potjes en draai er meteen een deksel op. Laat ondersteboven afkoelen.

Aardbei-passievruchtenconfituur is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker


Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Kiwi-aardbeisalade
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept