Salade met boontjes, spekjessaus en ei

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en kook ze beetgaar. Blancheer de boontjes enkele minuten, giet af en laat schrikken onder ijskoud water. Laat goed uitlekken. Halveer de boontjes.
  • 2 Kook de eieren 4 à 5 minuten zodat ze nog mooi zacht zijn. Laat ze enkele minuten afkoelen, pel ze en halveer ze.
  • 3 Snij de uien in ringen. Snij het spek in brede repen. Smelt een klontje boter in een pan en laat er de uien in kleuren. Voeg het spek toe en laat even meebakken. Blus met de azijn. Laat verder garen en voeg een beetje water toe naargelang van de hoeveelheid saus die je wenst. Kruid met peper en een klein beetje zout. (Wil je graag een gebonden saus, voeg dan wat in water opgelost maïszetmeel toe).
  • 4 Maak de slablaadjes los, spoel ze en verwijder de dikke nerven. Scheur de sla indien nodig in kleinere stukken. Meng met de aardappelen, de boontjes en de spekjessaus. Verdeel de sla over de borden en werk af met de halve eieren.

Salade met boontjes, spekjessaus en ei is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept