1 Schil de aardappelen en kook ze beetgaar. Blancheer de boontjes enkele minuten, giet af en laat schrikken onder ijskoud water. Laat goed uitlekken. Halveer de boontjes.
2 Kook de eieren 4 à 5 minuten zodat ze nog mooi zacht zijn. Laat ze enkele minuten afkoelen, pel ze en halveer ze.
3 Snij de uien in ringen. Snij het spek in brede repen. Smelt een klontje boter in een pan en laat er de uien in kleuren. Voeg het spek toe en laat even meebakken. Blus met de azijn. Laat verder garen en voeg een beetje water toe naargelang van de hoeveelheid saus die je wenst. Kruid met peper en een klein beetje zout. (Wil je graag een gebonden saus, voeg dan wat in water opgelost maïszetmeel toe).
4 Maak de slablaadjes los, spoel ze en verwijder de dikke nerven. Scheur de sla indien nodig in kleinere stukken. Meng met de aardappelen, de boontjes en de spekjessaus. Verdeel de sla over de borden en werk af met de halve eieren.
Salade met boontjes, spekjessaus en ei is een recept van Libelle Lekker