1 Maak eerst de rouille. Snipper de knoflook heel fijn. Meng ’m met de eidooiers en wat zout. Giet er al roerend heel langzaam de helft van de olijfolie bij. Voeg dan de azijn en een klein beetje water toe. Blijf roeren en doe er de rest van de olie bij. Breng op smaak met citroensap en cayennepeper en meng er de tomatenpuree en wat saffraan naar smaak door.
2 Breng de visbouillon aan de kook en hou hem op het kookpunt.
3 Snij de visfilets in stukken en de venkel, prei en ui in grove stukken. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een grote pan en stoof er de groenten glazig in. Leg hierop de tomatenblokjes en de tomatenpuree. Leg er de citroenschil op en de visblokjes. Overgiet met de hete bouillon en de wijn.
4 Kruid met de saffraan en wat cayennepeper en laat 10 minuten garen op zacht vuur. Voeg de garnalen toe en laat verder garen tot ze roze kleuren.
5 Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Werk af met gehakte peterselie en serveer met toastjes met rouille.
Bouillabaisse met rouille basisrecept is een recept van Libelle Lekker