Zoek
Kabeljauw in ham
4
30 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 kabeljauwfilets
4 plakjes rauwe ham
400 g kerstomaten
2 sjalotten
2 tenen knoflook
2 el basilicum (gesnipperd)
80 g zwarte olijven (ontpit)
100 ml witte wijn
1.5 el balsamicoazijn
1 kl poedersuiker
olijfolie
peper
zout
Bereiding
1
Spoel de tomaten en snij in kwartjes. Pel de sjalot en de knoflook. Snij de sjalot in ringen en de knoflook in plakjes.
2
Stoof de sjalot en knoflook glazig in olie, bestrooi met poedersuiker en laat licht karamelliseren.
3
Doe er de tomaten bij en stoof even mee. Blus met de wijn en balsamicoazijn. Neem van het vuur af en laat afkoelen.
4
Hak de olijven grof. Doe ze bij de tomaten. Breng op smaak met peper en zout.
5
Kruid de kabeljauwfilets met peper, wikkel ze in een plak ham en bak ze in olie. Serveer ze met de tomatensalade en werk af met basilicum.
Kabeljauw in ham is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Ovenschotel met boursin en ham
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept